Premi Margarida Aritzeta – Vila de Creixell

Creixell Crims
Festival de novel·la criminal en català

El premi MARGARIDA ARITZETA-VILA DE CREIXELL de novel·la criminal inèdita és un reconeixement a l’escriptora vallenca, que compta amb més d’una cinquantena de llibres publicats, guanyadora de diferents premis, que ha estat degana de la Institució de les Lletres Catalanes i distingida amb la Creu de Sant Jordi.

Obert el termini de recepció de les obres

L’Ajuntament de Creixell i l’Editorial Clandestina, a través de la col·lecció crims.cat, convoquen el III Premi Margarida Aritzeta-Vila de Creixell de novel·la criminal que es regeix per les bases següents:

BASES
 1. Hi podran optar novel·les originals escrites en llengua catalana que s’adscriguin al gènere criminal i que no hagin estat publicades en cap mitjà.
 2. L’extensió de les novel·les serà d’un mínim de 120 pàgines i un màxim de 250, escrites a doble espai, amb font Times New Roman 12.
 3. La presentació dels originals es tancarà a les 12 del migdia del 10 de maig de 2024.
 4. Les obres es presentaran exclusivament per correu electrònic a l’adreça premis@creixellcrims.cat . S’enviaran dos fitxers, un amb l’obra, sense signar, i un altre amb la plica corresponent on hi ha d’haver nom complet, correu electrònic, telèfon, adreça postal i DNI del participant.
 5. Un cop presentades les obres a concurs no podran ser retirades ni modificades.
 6. La novel·la guanyadora obtindrà un total de 3.000 euros, 2.500 euros són aportats per l’Ajuntament de Creixell i 500 euros per l’Editorial Clandestina, en concepte de drets d’autor. La novel·la es publicarà a la col·lecció crims.cat de l’Editorial Clandestina.
 7. La novel·la es publicarà abans de la quarta edició del festival CREIXELL.CRIMS.
 8. Els membres del jurat seran comunicats abans de la data màxima del lliuraments dels originals.
 9. El jurat podrà declarar desert el premi si considera que cap de les obres presentades no n’és mereixedora.
 10. El premi es lliurarà en el decurs del Festival de Novel·la Criminal en Català CREIXELL.CRIMS 2024.

Premi Juvenil de Relats de Misteri Jordi Tiñena

L’ajuntament de Creixell, en el marc del Festival de Novel·la Criminal en Català CREIXELL.CRIMS, convoquen el II Concurs Juvenil de Relat de Misteri CREIXELL.CRIMS que es regeix per les bases següents:

 1. L’objectiu d’aquest concurs és fomentar l’escriptura entre la població juvenil, així com fomentar la lectura i la iniciació en el gènere criminal.

 2. Es poden presentar joves entre 13 i 18 anys i s’estableixen tres categories:

  1ª Alumnes de 1r i 2n d’ESO (13 i 14 anys)

  2ª Alumnes de 3r i 4t d’ESO (15 i 16 anys)

  3ª Alumnes de Batxillerat (17 i 18 anys)

 3. Hi podran optar relats escrits en llengua catalana que s’adscriguin al gènere criminal en general o al misteri i l’enigma.

 4. L’extensió dels relats serà d’un mínim d’una pàgina i d’un màxim de tres pàgines, escrites a doble espai, amb font Times New Roman 12.

 5. La presentació dels originals es tancarà a les 12 del migdia del dia 10 de maig de 2024.

 6. Les obres es presentaran exclusivament per correu electrònic a l’adreça premis@creixellcrims.cat . S’enviaran dos fitxers, un amb el títol i amb l’obra, sense signar, i un altre amb la plica corresponent on hi ha d’haver el títol de l’obra, nom complet, mail, telèfon, adreça i DNI del participant.

 7. Un cop presentades les obres a concurs no podran ser retirades ni modificades.

 8. Els tres relats guanyadors obtindran un lot de productes de marxandatge del festival CREIXELL.CRIMS, la publicació en el diari TDB-Actualitat de Torredembarra i una entrada doble al parc d’atraccions Port Aventura. 

 9. Els membres del jurat són Maribel Pérez Fontanillas, Sònia Ambrós Ros i Elisa Roldán González.

 10. El jurat podrà declarar desert el premi si considera que cap de les obres presentades no n’és mereixedora.

 11. Els premis es lliuraran al municipi de Creixell, en el decurs del Festival de Novel·la Criminal en Català CREIXEM.CRIMS 2024.