qui som

Creixell Crims
Festival de novel·la criminal en català

El Festival se celebra al municipi de Creixell, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, La Institució de les Lletres Catalanes i altres entitats del Camp de Tarragona, comissariat per l’escriptora de gènere Raquel Gámez-Serrano.

Els objectius

Els objectius són promoure la literatura criminal en català, procurar un espai d’interacció per a totes les editorials que han publicat títols enguany, esdevenir un altaveu per als escriptors del gènere del territori i proporcionar el gaudi d’un entorn privilegiat a través de la cultura.

la programació

La programació s’articularà en un format de taules rodones combinades amb espectacles, que recrearan els clubs nocturns de jazz i els locals clandestins, i es desenvoluparan en diferents espais emblemàtics del municipi. El festival comptarà amb l’assistència d’escriptors de primera línea del gènere criminal. Transversalment, s’han programat per a aquests mesos, dins del marc del festival, activitats “criminals” com clubs de lectura o cinema a la fresca, que servirà per apropar el gènere a tot tipus de públic lector.

PREMI MARGARIDA ARITZETA-VILA DE CREIXELL

El PREMI MARGARIDA ARITZETA-VILA DE CREIXELL de novel·la criminal inèdita és un reconeixement de l’escriptora vallenca, que compta amb més d’una cinquantena de llibres publicats, guanyadora de diferents premis, degana de la Institució de les Lletres Catalanes i distingida amb la Creu de Sant Jordi. La novel·la guanyadora rebrà un premi de 2000 € i serà publicada a la col·lecció crims.cat de l’editorial Alrevés. El premi queda convocat fins al dia 10 de juny, a les 12.00h. Es poden consultar les bases al web www.creixell.cat